woensdag 27 juni 2012

Deze wilde ik graag delen...

Wordt het tijd voor een grote, drijvende streamer, zwart van boven en grijs van onder.....?


4 opmerkingen:

Hans van der Pauw zei

Ha Alex,

Er lijkt me geen reden waarom zo'n zwart-witte streamer inderdaad niet zou werken.
Maar het kan nog doller. Richard Walker, ook de vader van de intrigerende 'rat plug', beschreef in Still-Water Angling (4e druk, p. 231) hoe hij met z'n vismaat Pete Thomas het ontwerp maakte voor een waterhoentje als kunstaas voor snoek - dit omdat snoek deze beestjes regelmatig soldaat maakt. Het drijfsijsje moest na gevild te zijn over een balsa romp getrokken worden, voorzien van een loden kiel. Groene namaakpootjes met aan elk daarvan een flinke dreg werden voorzien van een mechanisme waardoor ze rondflapten als het aas door het water werd getrokken. Creativiteit kent geen grenzen!

H. groet,

Hans van der Pauw.

visser zei

Hoi Hans, dat is inderdaad ook een manier om de dikke snoeken te verleiden. Fraaie verhalen trouwens in die (oude) hengelsport literatuur, daar valt voor mij nog wel wat te ontdekken. Het is natuurlijk bekend dat snoek van alles pakt wat zich door het water beweegt, maar om het daadwerkelijk zo op dit filmpje te zien gebeuren vind ik wel bijzonder. Zag zelf eens een mol de sloot oversteken, deze haalde wel heelhuids de overkant. Maar wat een verleidelijke actie...traag en opmerkelijk genoeg hoog drijvend, niet veel anders dan een zwarte zonker aan de vliegenhengel, binnen gevist na de eerste worp, wanneer de streamer nog niet doorweekt is en als een kurk op het water ligt...

Anoniem zei

Dag Visser (Alex?),

Welke molen bedoel je in je vorige stuk met de "fors bredere spoel"?

Ton.

visser zei

Hallo Ton,
De molen is een 'usreel 180 xl'. Een molentje dat qua formaat en gewicht erg goed past op (ultra) lichte spinhengels of bijv. een vlokhengel. De molen heeft een opvallend brede spoel, iets dat denk ik een verbetering is bij het vissen (en werpen) met dun nylon. De slip van het exemplaar dat ik heb is niet helemaal zoals ik het wil, ik moet nog even met de schijfjes bezig om de slip helemaal soepel te krijgen.
groet, alex